Saturday 28 July 2012

Ping pong

Nu-mi amintesc nicidecum de unde aveam in Bookmarks site-ul asta, dar mi-as cam cumpara lucruri de la ei. Daca mai stiti vreun blog asemanator, let me know please.




Foto: pingpongshop


Monday 23 July 2012

Chloe’s fall 2012 campaign


Foto: fashiongonerogue 

Wednesday 11 July 2012

Soirees de la Mode XII - Minimalism vs. Maximalism



Aseara am participat pentru a doua oara la Soirees de la Mode, un eveniment ce isi propune sa promoveze design-ul romanesc prin “supunerea” lui unor teme sau curente ce genereaza buzz in the industry.
De data aceasta – Minimalism vs. Maximalism. Daca designerii romani (prezenti ieri) sunt undeva la granita dintre cele doua, sincer, ma sperie gandul ca viitorul maximalist a fost scris la evenimentul de absolvire a studentilor UNAB. Despre asta nu as vrea sa detaliez insa, tema „carnaval” o putem aborda inainte de 31 octombrie.
16 designeri, 6 nume noi.

Prezentarea a inceput cu Razvan Ciobanu care a propus doua rochii-bustiera cu finish metalic si aplicatie de pene in culori de carioca si o piesa maxi alb-negru cu broderie florala. Am apreciat doar croiul celei din urma: tivul din partea de jos dadea o anumita dinamica rochiei in miscare.



A&S Negulescu este un duo care imi place inca de cand s-a lansat. La Avanpremiere au avut una dintre cele mai bune prezentari din intregul show, so bravo! Aseara au mizat pe un joc minimal de culoare, aplicat rochiilor cu spate decupat. Prima aparitie a fost si cea mai reusita, braul si breteaua din piele aratau excelent. As fi renuntat totusi la gulerul-colier sau l-as fi integrat in rochie. Cea de-a doua rochie, intr-o culoare frumoasa de spuma de sampanie, a continuat accentul glam-minimalist, insa ceva nu a functionat, poate ar fi aratat mai bine pe un model de culoare.





Sandra Galan nu imi place de obicei, trece cu foarte mare usurinta de la un registru la altul fara a avea o coerenta, dovada si cateva denumiri din colectiile ei: Candy dress, The Illusion of past wedding memories, Deconstructed dress. La Soirees insa a avut o iesire buna, foarte resort like. A desenat rochii asimetrice in grafisme domolite de fasii de piele. Un plus pentru turbanele supradimensionate, un minus pentru acea curea neagra – putea sa arate mai clean.





Ioana Ciolacu este printre preferatii mei in ultima perioada, iar tema de aseara i-ar fi venit manusa, insa ceva parea facut in graba in mini-colectia ei. Minimalist nu inseamna messy. As vrea sa se gandeasca mai mult la pantalonii aceia scurti, fara tiv, extrem de masculini. They could really work!




Cristina Filote a mers pe un fir rosu ce eu, personal, il identific cu lumea acvatica: de aici si aplicatiile ondulate sau culorile, dar decupajele ultimelor doua piese nu au fost tocmai flatante. Un test naiv, insa onest, ar fi sa-ti imaginezi cum ar arata aceste piese in afara show-ului, in magazin, pe prietena ta cea mai buna – nu stiu daca ar fi foarte accesibile!




Nu cred ca am mai vazut pana acum live vreo prezentare Stefan Musca, totusi, ce a gandit designer-ul pentru linia sa masculina mi s-a parut inspirat, kimono meets the city. O combinatie echilibrata intre materiale grele si soft, croiuri lejere sau pe corp.





Stefana Maior (Spring Collection by MARQUIS-H-A) a venit cu trei look-uri perfect purtabile vara asta. In ciuda suprapunerilor, tinutele erau foarte light, refreshing, completate bine de pantofii creepers si accesoriile transparente. Jacheta lunga, galbena, parea brutal finisata sau deloc calacata inainte de show. The devil is in the details!





La Chatterie este un label care stie sa si vanda, ceea ce e de apreciat. Trebuie sa se fereasca totusi, in astfel de show-uri, de suprapunerile-cliseu precum topul drept lung si fusta transparenta. Ultima piesa a aratat bine in schimb, de la decupaj la curajoasa transparenta, accesoriile nu, nu in acest context.




Alina Dragomir, un nume care nu mi-a mai trecut prin fata ochilor pana ieri, dar care a venit cu trei tinute originale. Topuri nefinisate albe ce pareau a fi din tifon – nu m-as fi gandit ca ar putea arata asa bine – alaturi de pantaloni negri cu turul lasat. As fi curioasa sa aflu mai multe despre Alina si sa ii spun ca ideea merita exploatata. Good job!






Closer Now se intituleaza “capsula” gandita de Tulipe Nero. Closer to very commercial trebuie sa adaug… Printurile sunt catchy, insa siluetele propuse sunt banale, usor de identificat in orice magazin mass-market.




Gradina Secreta a Alinei Ene este populata de personaje visatoare. Broderia de piele contureaza siluete ce plutesc. I hope you have more of these…






Irina Voinea adera la visul Mexican - o idee interesant conturata. Nu as merge pe atat de multa stralucire in garderoba masculina, astfel ca as fi ales un cardigan lejer, din casmir, in loc de jacheta in doua culori, dar puloverul cu franjuri este genial, unisex, actual in lipsa sa de actualitate!





Marsand pe o idee suprarealista, Lucian Rusu a inversat asimetriile si a creat iluzia unor trupuri ireale prin pliseuri detasate de corp. O aparitie interesanta, curata.




Cristian Samfira a ales pentru aceasta tema o silueta eleganta, cuminte, pe care a adus-o in actualitate cu ajutorul drapajelor si finisajelor foarte curat executate. Fail safe!





Simona Semen a punctat foarte bine mood-ul asiatic si cu acesta deodata si una din tendintele pentru urmatorul sezon: suprapunerile aproape nefiresti de texturi si piese vestimentare carora designer-ul le-a dat, paradoxal, un sens. Culorile pastel au facut mai suava alturarea dintre o tunica lunga si pantaloni oversized sau dintre aceiasi pantaloni si o fusta ampla, plisata, prevazuta cu buzunare. Felicitari!





Show-ul a fost incheiat de Natalia Vasiliev, la a treia prezentare daca am numarat bine in ultimele sezoane. Natalia isi pastreaza estetica romantica, dandu-i de data asta o tenta dark. Nu as putea sa o incadrez exact in tema evenimentului, dar prima rochie, cu un efect trompe l’oeil, m-a facut sa ma intreb “is it her skin or her dress?”.



click to enlarge

Foto: Mircea Netea


Monday 9 July 2012

John Galliano Resort 2013


Desi numele a ramas doar o eticheta, istoria John Galliano inca se scrie, de catre fostul sau director de studio, Bill Gaytten.
El s-a inspirat din stilul easy-chic al actritelor Dakota si Elle Fanning mizand pe un mood degajat. Desi nu sunt un fan al dungilor verticale, mai ales aplicate pe pantaloni, colectia Resort 2013 reuseste sa contureze un aer artsy, deloc comercial.
Culorile cotton candy dau feminitate croiurilor lejere iar fustele plisate amintesc de mostenirea Dior.
Take your pick!













foto: wwd