Wednesday 30 November 2011

The Glamourai girl


Foto: Nofacefashion @Milan Fashion Week 2011

Wednesday 23 November 2011

Avanpremiere 9

Pe 17 noiembrie a avut loc a 9-a gala Avanpremiere, in cardul MNAC. Ma bucur ca acest eveniment se intampla. Consecventa e o calitate care lipseste cu desavarsire de sub umbrela "Moda made in RO". Din cei 12 designeri care si-au prezentat colectia primavara/vara 2012, doar trei nume am de asternut in postarea de fata, mai precis Silvia Serban, Carmen Secareanu si Iris Serban. Cea din urma a avut un video valoros, foarte dramatic, insa cu o colectie care nu a evoluat semnificativ fata de show-ul din sezonul trecut, insertii de tulle plisat si aceeasi paleta cromatica.

...totusi, cateva vorbe despre colectiile pe care le-am gasit relevante ca intreg - un concept declinat foarte fair, de la croi, styling si aspect comercial.

Carmen Secareanu gaseste resurse noi in abordari simple. Nu e nevoie de artificii pentru a crea o silueta spectaculoasa, ci de elemente care sa dea putina dinamica pieselor basic: camasa alba are doua buzunare la piept si guler dublu, trenciul este prevazut cu buzunare fine, transparente, iar fusta alba pluteste ca un coral datorita taliei plisate, inegale.









Silvia Serban gandeste eco: ecoNomic, ecoLogic. Piesele sale sunt facute pentru a fi purtate de cel putin trei ori in moduri diferite, spune designer-ul in comunicatul de presa, si sunt perfect de acord. Totul se schimba in jur, de ce nu s-ar transforma si hainele in item-uri constiente? Astfel, rochiile, trenciurile si salopetele primesc o noua infatisare folosind doar panglici si bretele.





Foto: Mircea Netea

Tuesday 22 November 2011

Creezi sau Donezi


RFB, Romexpo si Club 4×4 Romania te invita in perioada 1 - 4 decembrie 2011 la “Creezi
sau Donezi? Iarna 2011”, o petrecere creativa organizata in scop caritabil in cadrul targului CBS - Targ de Cadouri de Craciun, Decoratiuni si Suveniruri.

Fondurile obtinute in urma acestui eveniment caritabil vor fi folosite pentru a ajuta 50 de copii, prescolari de la gradinita din Grosani - Slanic Prahova in cadrul campaniei umanitare organizate de Club 4x4 Romania.

Esti invitat sa creezi si sa donezi, in scop caritabil si intr-un mod inedit, intr-una din zonele spatiului in care se va desfasura cea de-a IV-a editie “Creezi sau Donezi?”.

Zona de creatie – Zona din care alegi din accesoriile si ustensilele disponibile, ce doresti si ce te inspira si iti creezi singur un glob pentru pomul de Craciun, o felicitare sau o brosa pentru prietena cea mai buna. Lasi in schimb in cosul de donatii o bancnota pentru copii prescolari de la gradinita din Grosani.

Zona de donatie - Piesele expuse vor fi donate de membrii RFB, bloggeri, prieteni, artisti
si designeri. Iti alegi o piesa vestimentara sau un accesoriu pe plac sau pentru familie,
rude si prieteni. Lasi in schimb o donatie pentru cei mici.

Accesoriile si ustensilele necesare pentru eveniment sunt donate de membrii RFB si membrii Clubului 4×4 Romania. Designeri romani consacrati si membrii RFB, precum Agata Secelean, Diana Bobar, Josephine sau Ludmila Corlateanu vor dona piese din colectiile lor, piese ce vor fi expuse in zona de donatie.

Thursday 10 November 2011

Concurs AVANPREMIERE


Pe 17 noiembrie va avea loc a 9-a editie a Galei Avanpremiere, mereu o seara bine organizata in care poti descoperi cateva colectii sau idei autentice.
De data asta poti castiga doua invitatii la eveniment si nu doar atat. La finalul concursului ce se va desfasura pe bloguri, o rochie Iris Serban ar putea ajunge chiar in sifonierul tau.

Mecanismul concursului este urmatorul:
 - trebuie sa postezi in comentariile acestei postari un colaj facut in Polyvore in care sa creezi mood board-ul colectiei tale ideale - personaje, culori, texturi, piese etc
 - voi alege miercuri dimineata (16 noiembrie) doua dintre cele mai bune colaje care vor fi premiate cu cate o invitatie la Gala AVANPREMIERE din data de 17 noiembrie
 - lucrarile castigatorilor vor fi jurizate de Alin Galatescu, care va alege cel mai bun mood board. Castigatorul va primi o rochie semnata de Iris Serban.



I wish you all the fashion luck in the world! 

Wednesday 9 November 2011

Sequins and studs

My blondie friend Colleen 

Foto: Nofacefashion


Friday 4 November 2011

Would you?

Dolce&Gabbana craze



Exactly what would you do for a little attention? Near the fashion shows, everybody wants and usually gets his 15 minutes of fame. Personally, I wasn't prepared for any show off. Many were (cc: Milan FW 2011). Just struggling hours before to find the most uncomfy-fab shoes/ eye-catching outfit/ spotless luxury brands mix etc seems too wannabethere, but mind me. I'm the naive...
If you ask me though 'where's Fashion?'. Well, just around the corner, in that 60-something year old lady's bag, sealed with a red ribbon. 


click to enlarge


Foto: me

Tuesday 1 November 2011

I know you're looking @Milan

Dsquared2 "yard"

Piazza Sempione

click to enlarge

Foto: me