Monday 27 June 2011

Shops in Salzburg





Cu greu gasesti un magazin decent si catchy in Salzburg. Cele mai multe rafturi sunt incarcate cu haine pentru o bunica deloc excentrica. Orasul nu e foarte agitat de altfel, doar seara, cand pustoaicele supraponderale, care au descoperit de curand rochia ultra-mini mulata, ies in pub-uri si beau bere cot la cot cu baietii.

In centrul orasului mi-au placut vitrina Moncler si ochelarii de soare Bernhard Wilhelm. Am incercat si varianta: "Hai sa ne pierdem pe stradute, poate gasim ceva tare de tot!", dar niciun rezultat memorabil. Plus ca in Salzburg nu prea ai cum sa te pierzi, e mult prea organizat :)

Sunday 5 June 2011

De pe podium, la realitate


Viva Model, agentia de modele ce descopera frumuseti de vreo 23 de ani, a dezbracat cele mai cunoscute iconuri de retusuri digitale si machiaj, odata cu deschiderea biroului din Londra.

Natalia Vodianova, Raquel Zimmerman, Edita Vilkeviciute, Maryna Linchuk & co.au fost fotografiate de Scott Trindle, fara a avea vreo urma de dermatograf in coltul ochilor sau spray fixativ in plete. Un demers all natural ai putea spune.

Am mai vazut astfel de proiecte foto cu vedete care apeleaza la make-up artist mai des decat la apa plata cu lamaie. Insa, care ar fi ideea? Sa aratam oamenilor obisnuiti ca vedetele si manechinele sunt ...oameni? Oau! Prima data, le aratam perfectiunea iar apoi le spunem ca, de fapt, perfectiunea rimeaza cu retusul si o ora de make-up profesional. Cred ca ne subestimam publicul!

Femeile rasfoiesc cu pofta reviste pentru a descoperi frumosul, pentru a visa si nu cu scopul de a se simti prost ca tocmai au inghitit o prajitura cu glazura de capsune si, probabil, nu vor fi nicicand la fel de slabe precum Vodianova. Mama mea cumpara reviste de cand au aparut ele in Romania si nu am auzit-o vreodata zicand ca fetele astea sunt prea slabe si prea frumoase, desi ea este o "tipa" cu forme generoase.

Ceea ce vreau sa spun este ca nu avem nevoie de poze explicite si neprelucrate ca sa stim ca si manechinele au cearcane sau par fara volum. Suntem in cautare de inspiratie si spirit pozitiv. Daca am vrea sa vedem femei net inferioare noua (cel putin la nivel de educatie) pentru a ne simti mai bine, ne-am uita la "Nora pentru mama".

Foto: Vogue UK

Thursday 2 June 2011

Yves Saint Laurent Resort 2012

Ador colectiile Resort si asta pentru ca respira vacanta prin fiecare fibra. Si de acest lucru avem nevoie dupa 10 ore la birou...

Colectia lui Stefano Pilati are doua piese forte, din unghiul meu personal desigur, trenciul reconstruit si bluza cu umerii goi. So YSL!





Foto: style.com