Sunday 22 May 2011

Bottega Veneta resort 2012

La mijlocul acestei luni, Bottega Veneta a prezentat colectia Resort 2012. Siluete structurate cu ajutorul centurilor late si culori ce imi amintesc de inghetata savurata pe marginea lacului Como.

Brandul italian, infiintat in 1966 ca un business de familie, se numara printre favoritele mele. Unii ii atribuie eticheta "luxului fara tag la vedere", si cam asa este. Motto-ul lor din anii '70 era "When Your Own Initials Are Enough.", iar faptul ca, dupa preluarea casei aflate (aproape) in faliment de catre grupul Gucci, acest statement a ramas valid, nu poate decat sa ma bucure.

Bottega Veneta vorbeste despre lux in soapta, e un lux soft si cald. Tomas Maier, designer al casei din 2001, reuseste sa creeze haine usoare ca aerul, ceea ce ma face sa cred ca atunci cand o sa fiu mare [:)] voi cumpara Bottega.






Foto: style.com

Saturday 21 May 2011

Medium tan


Today, we keep it minimal: we stay in the sun and forget about each other.

Foto: Iconology

Saturday 14 May 2011

Wild horses



Imi plac imprimeurile si asocierile stranii dintre ele, dar asta pare ca e facut de un iubitor al reclamelor Marlboro din anii '90 si al filmului Black Beauty. Mixul de culori e, insa, unul fericit.

Sursa: milkfromathistle.portableshops.com

Wednesday 11 May 2011

A look @ Avanpremiere

Despre Avanpremiere-ul de vinerea trecuta, numai povesti de bine. Reminder! Avanpremiere este printre singurele show-uri din Romania unde o serie de designeri romani, selectati de Alin Galatescu, isi prezinta colectiile pentru urmatorul sezon, intr-un spatiu bine ales.

Din punctul de vedere al organizarii evenimentul a fost aproape impecabil asa ca aplauze crew-ului. Cred ca, pe de-o parte, imaginea lui e protejata si de lipsa vedetelor in exces, care ar crea doar agitatie mondena. Multe din evenimentele de lansare imi induc o stare de incomfort sau de "don't go!" din pricina blitzurilor si microfoanelor "anteniste". Dar revenind...

Mi-au placut aproximativ aceleasi colectii ca data trecuta: A&S Negulescu si Iris Serban, plus Vika Gorenco, iar dintre debuturi am preferat Rue de Trucs.

Surorile Anca si Silvia Negulescu au alunecat cu aceasta colectie inspre o latura gotica, misterioasa, cu luciri metalice. Fusta creion, cu fasii laterale de piele, are un aer de dominatrix. Mi-a placut modul in care au echilibrat look-ul all black, prin maneci asimetrice.






Swan a lui Iris Serban este o colectie care pune in aceeasi balanta sensibilitatea cu puterea. Antiteza este subliniata la nivelul ascoierii materialelor grele cu cele fragile, transparente, si la nivelul culorilor contrastante. Aplicatiile din jurul umerilor si a bustului creeaza o aparenta eterica. Piesa preferata: topul din tulle nude, cu flori supradimensionate negre, aplicate in zona sanilor. Sublim!


Vika Gorenco vine cu propuneri extrem de suave pentru urmatorul sezon. Rochiile crosetate au volume exagerate pe alocuri, iar hainele parca plutesc. Din punctul meu de vedere, castile brodate au fost un element esential al colectiei, dandu-i acea coeziune atat de necesara.





Pe final, vreau sa amintesc de debutul Rue des Trucs la Avanpremiere, intitulat “Manifest“. Simona si Alina, cele doua fete din spatele acestui brand, au mers pe o varianta safe, dar foarte curata. Croiurile minimale se impaca foarte bine cu nuantele pale si neutre folosite. Mai mult, piesele sunt purtabile. Eu mizez pe rochia fluida bej, cu buzunare verticale, si pe trenciul trei sferturi din piele. Congrats!






Foto: Mircea Netea via The Public Advisors

Also here.

Saturday 7 May 2011

Savage Beauty


Ascultand franturi de pian venind din apartamentul de alaturi, mi-am amintit ca vroiam de cateva zile sa scriu despre expozitia-omagiu "Alexander McQueen: Savage Beauty", care se va regasi la The Metropolitan Museum of Art din New York, pana la sfarsitul lui iulie. 

Curatorul Andrew Bolton spune ca s-a lasat inspirat de tatuajul pe care il avea Lee pe bratul drept, “Love looks not with the eyes, but with the mind” , atunci cand a inceput cercetarea asupra colectiilor designer-ului. 

Expozitia examnieaza cei 19 ani de cariera in moda ai lui McQueen si releva iubirea acestuia pentru Romantism. Cele 100 de piese selectate cuprind creatii inca din prima sa prezentare din 1994, Nihilism. 

Simplitatea si sensibilitatea lui sunt, azi, repere pentru cei care graiesc prin munca lor si nu ajutati de artificii asurzitoare. 

Wednesday 4 May 2011

Kerrie Luft does magic



Designer-ul de pantofi Kerrie Luft mixeaza elementele naturale cu tehnologia. Tocurile atat de arhitecturale pe care le creeaza sunt realizate cu ajutorul unei tehnologii folosite anterior doar in ingineria spatiala si in stomatologie.

Asta inseamna sa faci pantofi de poveste, cu mintea la Cenusareasa si cu sufletul in atelier.




Uite si colectia din 2009.

Foto: Vogue UK