Thursday 28 April 2011

Un tricou pentru Kylie, va rog!


"I had KIDS with Robbie Williams!". Eu asta as scrie pe tricoul pe care Kylie il va purta la sedinta foto de promovare a noului sau turneu, Aphrodite - Les Folies. 

Dolce & Gabbana a lansat acest concurs cu scopul de a atrage tineri designeri sa vina cu idei originale. Deadline-ul este 11 mai. 

Tu ce ai scrie/desena pe minunatul t-shirt? :) 

Wednesday 27 April 2011

Russian girl V








Foto: TFS 

Sunday 24 April 2011

In Memory Of ...

"The [autumn/winter 2006-07] Alexander McQueen collection was about the 1745 massacre of the Scottish Jacobites by the English, which Lee felt so passionately about because of his Scottish family heritage, which his mother had researched. Oh, my God, it was so beautiful. He loved that show." (Sarah Burton)

Foto: Vogue.co.uk

Wednesday 13 April 2011

Banana Republic fall 2011






Imi place paleta cromatica folosita de Simon Kneen, creative director-ul Banana Republic. Atat in vestimentatia feminina, cat si in ceea ce priveste propunerile pentru barbati, rosul "oxblood" arata foarte elegant, mai ales in opozitie cu tonurile de gri.  

Foto: style.com 

Tuesday 12 April 2011

Black or not?


"If you don't want to make any mistakes, buy black clothes", crede Carine Roitfeld, ex redactrice en chef Vogue Paris.

Nu sunt complet de acord cu afirmatia ei si asta fiindca purtand doar negru poti da gres. Nuantele de negru nu merg mereu impreuna, nici texturile nu se suprapun intr-un mod fericit daca "nu le simti". Intr-adevar, investind in niste piese vestimentare care sa iti vina impecabil, pe care sa le mixezi cu alte culori potrivite nuantei pielii tale, ai cele mai multe sanse sa ai un look curat. 

Prietenele mele mi-au spus in cateva randuri ca prea sunt devotata negrului si griurilor, insa eu le iubesc. Nu le las deoparte decat vara, atunci cand cad in adoratie pentru alb. 

Eu vad non-culoarea ca un refugiu al celor ce nu vor cu orice pret sa fie in centrul atentiei, ci isi doresc ca ei sa vorbeasca mai mult si mai bine decat blazerul ce il poarta pe umeri. 

Foto: iconology

Friday 8 April 2011

Lucian Broscatean @Molecule F



Lucian Broscatean este de acum pe Molecule F. De astazi e prezent online cu Distorted Surfaces, o colectie geometrica, in care se impun blocurile de culoare.

Ma bucur foarte tare ca cineva a reusit sa il convinga sa devina mai vizibil. Lucian este un designer foarte dedicat si vorbeste cu o pasiune cuceritoare despre piesele pe care le construieste.

Pe Molecule F se vor gasi produse unicat semnate de Lucian Broscatean si reduceri exclusive la colectia sa.

Wednesday 6 April 2011

Decarnin leaves Balmain


Christophe Decarnin isi incheie colaborarea de cinci ani cu Balmain. Un anunt oficial va fi lansat astazi, impreuna cu numele succesorului, care se pare ca va fi din interiorul casei.

Designer-ul a fost absent din show-ul de la Paris de luna trecuta, motivatia fiind starea psihologica precara. De altfel, conflictul cu executivii se accentuase din cauza divergentelor privind strategia companiei.

Decarnin a petrecut 7 ani ca head designer la Paco Rabanne, pana s-a alaturat in 2005 casei pariziene.

Sursa: wwd

H&M - profits fall, excitement grows.


Intr-un raport financiar pe 2011, H&M a anuntat o scadere de 30% a vanzarilor in primele trei luni ale acestui an comparativ cu aceeasi perioada din 2010. O incetinire a ritmului s-a sesizat de fapt de cateva luni incoace, insa analistii economici citati de Bloomberg o pun pe seama scumpirii bumbacului si a cotatiei dolarului. 

Style.com punea problema astfel: "Despite scoring one of the biggest high street collaborations ever - the H&M for Lanvin collection - H&M has posted a dip in profits.", ceea ce mi se pare gresit (sau doar un pretext pentru un subiect), avand in vedere costurile mai ridicate de productie si nu lipsa unor colectii bune ori campanii pertinente. 

Cu toate acestea, acelasi site se intreaba who's next?. Care va fi urmatoarea colectie-capsula pentru care sa se stea la cozi incredibile inainte de deschiderea magazinelor? Sa fie Phoebe Philo sau Christopher Bailey? Ori o campanie "dirijata" stilistic de Carine Roitfeld. Eu de catre ei m-as lasa sedusa...

Foto: livincool.com

Monday 4 April 2011

Shopping for happiness

Dupa ce am vazut poza de mai sus pe blogul lui Yvan Rodic m-am intrebat care din lucrurile pe care le cumparam ne fac fericiti/e? Cate din obiectele de pe lista de shopping le achizitionam pentru ca le percepem ca pe niste necesitati, care sunt "premiile" sau recompensele si care sunt acele accesorii ce vin sa confirme un anumit statut?

Care este ultimul lucru pe care l-ai cumparat si ti-a facut ziua mai speciala? O pereche de manusi din piele, un papion cu buline, o rochie de şifon? Primul raspuns ce mi-a venit in minte a fost acea pereche de balerini din dantela pe care am dat o suma infima, dar care m-au facut sa zambesc pentru tot restul zilei. Apoi, ar mai fi botinele din piele de struţ de la Musette - un fel de recompensa.

De ce oare pe lista asta au incaput doar pantofi? Probabil fiindca hainele intra cumva in categoria de necesitati (foarte diverse de altfel), iar necesitatile nu solicita o avere momentan. De aceea, nu investesc in "etichete" deoarece mi se pare irelevant, nu ele ma fac fericita, ci faptul ca pe zi ce trece lucrurile de care ma inconjor spun tot mai multe despre stilul meu personal.

Foto: yvanrodic.blogspot.com

Friday 1 April 2011

Miu Miu online store & live shopping experience


Miu Miu va lansa primul sau magazin online pe 6 aprilie, promovat simultan in 17 tari europene, SUA si Japonia. 

Clientele casei vor beneficia de toate colectiile label-ului, inclusiv de tinutele de podium prezentate in cadrul Paris Fashion Week, o optiune creata pentru a incuraja live shopping-ul. De asemenea, un newsletter va functiona pentru a semnala piese ce vor fi disponibile doar online sau cu scopul de a anunta evenimente sustinute de   Miu Miu. 

Apropo de a cumpara live imediat dupa vizionarea colectiei, Burberry a lansat in toamna lui 2010 o astfel de aplicatie. Show-ul de la Londra a putut fi urmarit atat pe Internet, cat si in flagship store-urile din Beijing sau Brazil, proiectat la Picadilly Circus, in capitala britanica, ori pe iPhone si iPad. As fi curioasa sa vad niste cifre, dar, avand in vedere ca acest proiect a continuat si in ceea ce priveste colectia pentru toamna/iarna, intuiesc ca debutul a fost un succes. ...chiar daca acea comanda ajungea in sapte saptamani. 

Concret vorbind, inteleg "nevoia" unor socialites precum Miroslava Duma si Poppy Delevingne de a avea primele un trenci de 7.500 euro, in rest, aceasta frenezie ma nedumereste. Insa, la fel ca in cazul multor alte produse premium, brand-urile se bazeaza pe snobismul si orgoliul nemasurat al cumparatorilor. Insa nu e doar asta, atunci cand investesti o asemenea suma te gandesti macar cateva ore daca merita sau nu, deci consumul high fashion se bazeaza si pe impuls. Eu, personal, ma intreb serios si daca sa "acord un credit" de 50 de euro unei rochii...

Sursa: WWD