Thursday 31 March 2011

J.Crew fall 2011

Asocierile neobisnuite de texturi si imprimeuri sunt mereu punctul forte al colectiilor J.Crew. Prezentarea pentru sezonul de toamna/iarna 2011 a brand-ului american este inspirata din filmele The Great Gatsby si Bonnie and Clyde. 

Imi place fusta-creion, purtata cu un pulover lejer si, in general, look-ul TomBoy chic pe care il propune Jenna Lyons, creative director. 








Foto: fashionologie 

Wednesday 30 March 2011

United Nude @Selfridges


Brand-ul United Nude este pentru prima oara prezent in cadrul department store-ului Selfridges din Londra. Alaturi de noua colectie pentru primavara/vara si cea realizata in colaborare cu designer-ul Iris Van Herpen, UN va expune, pana la inceputul lui aprilie, proiectul Lo Res

Sursa: Ftape

Tuesday 29 March 2011

New designer at Pringle of Scotland


Alistair Carr este noul creative director al brand-ului de lux Pringle of Scotland, dupa demisia surprinzatoare a britanicei Clare Waight Keller. 

Carr conducea, pana de curand, echipa de designeri de la Balenciaga si a colaborat in trecut cu Marni, Cacharel si Chloé. 


Sursa: telegraph.co.uk

Monday 28 March 2011

Shopping for lace

Azi, intr-o pauza de inspiratie, mi-am intrebat o prietena ce ar vrea sa vada pe blogul meu. Pentru ca raspunsul ei a venit prompt - "Dantelaaaaa" - am cautat niste obiecte super-precious. 

Your wish is my command, C! :)


 Anna Sui  
  Asos  
  Etsy  
 Etsy  
 Opening Ceremony  
 VintageBoutique.ro  
 Warehouse.co.uk 
 Topshop 
Topshop 


 Tsumori Chisato 

Foto: mywardrobe, lagarconne, etsy, net-a-porter, vintageboutique, topshop, warehouse

Friday 25 March 2011

Look, here comes the weekend!

Foto: fashionGonerogue

Wednesday 23 March 2011

About Louboutin and comfort...

Citesc aceste declaratii date de Christian Louboutin apropo de cat de confortabili trebuie sa fie pantofii. Am inteles ca pentru el, ca designer, aspectul mentionat nu e prioritar, dar ceea ce spune in continuare mi se pare un exces de zel: "I just picture a woman feeling bad, with a big bottle of alcohol, really puffy.".

Iubesc tocurile mai mult decat Sex and The City, insa nu pot fi de acord cu nota masochista pe care a dat-o mr. Louboutin, spunand ca uraste intregul concept ce tine de comoditate.

In trecut, si eu imi cumparam pantofi frumosi dar incomozi. De vreo doi ani am hotarat ca vreau ca achizitiile mele sa nu ma transforme intr-o persoana sadica si cu o mina chinuita. Am pantofi cu toc extrem de inalt, insa ma simt minunat in ei.

Pe de alta parte, sunt de acord ca de dragul confortului nu trebuie sa te lasi cotropita de sandale plate si UGG boots.

In continuare, incerc sa nu sesizez tenta misogina: "I'll do shoes for the lady who lunches, but it would be, like, a really nasty lunch, talking about men.". Sa o numim superficialitate cotidiana.

Concluzie? Declaratiile de mai sus ma fac sa ma intreb daca mai vreau, la un moment dat, sa-mi cumpar acei stiletto negri. Si asta deoarece, pentru mine, confortul nu rimeaza cu sosetele flausate si o sticla de lichior.

Foto: net-a-porter

Tuesday 22 March 2011

Alexander Wang - The leather collection


Alexander Wang si-a lansat luna trecuta primul sau flagship store, in New York. Pentru a puncta un avantaj fata de comertul online al produselor sale, designer-ul a creat o mini-colectie formata din piesele care sunt adanc intiparite in ADN-ul brand-ului sau, printre care jacheta aviator si vesta lunga, pe care le va vinde doar pe "103, Grand Street". 

Wang spunea intr-un interviu realizat de Teen Vogue ca iubeste hainele basic - un tricou simplu ce poate fi purtat deopotriva de o femeie sau un barbat. In acelasi ton, cele sase creatii alese pentru seria limitata sunt in aparenta simple, insa ascund detalii cum ar fi cataramele laterale, fermoarele oblice, buzunarele verticale ce depasesc linia tivului. 

Ceea ce apreciez de fiecare data la el este constanta pe care o pastreaza in ceea ce priveste look-ul androgin si culorile-fetis. Designer-ul, absolvent al Parsons School of Design, are cateva elemente-cheie, usor de identificat, dar pe care le adapteaza in fiecare sezon fara a plictisi. Pe Alexander Wang nu il redescoperi, ci il regasesti, lucru cred eu pozitiv pe o piata care cauta elemente clare de identificare a pieselor statement. Iar Wang nu este strain de IT items, remember geanta cu tinte ROCCO


Foto: wgsn.blogspot, tmagazine.blogs

Saturday 19 March 2011

Today, I like...










Foto: iconology, mywardrobe, style bubble, fashionising, eveline fashion diary, freshome

We Roblog!


Multumesc tare tare pentru voturi! Pentru saptamana a doua de intrecere, click aici



Tuesday 15 March 2011

Tendinte @Paris Fashion Week 2011

Paris Fashion Week 2011 s-a incheiat miercurea trecuta. Care ar fi punctul de diferenta dintre Paris si celelalte capitale ale modei, din punctul de vedere al colectiilor? Rosul, galbenul si verdele devin doar accente printre metri de stofa neagra. Astfel, Parisul este mai sumbru azi, poate si in urma evenimentelor din spatele caselor Dior si Balmain. 

Femeia, in viziunea designer-ilor care au prezentat in aceasta ultima saptamana, este misterioasa, introvertita si parca imperturbabila. Isi ascunde silueta cu ajutorul unui palton gros ce ia forma unui cocon,  priveste din umbra palariei cu boruri largi ori isi etaleaza lipsa de fragilitate purtand fie o salopeta masculina, fie o rochie din piele. 


Hey boy! 

Costumul din doua piese, cu sacou sau vesta supradimensionata, dau un ton auster tinutei. Tenul palid al manechinelor trimite la imaginea unei lumi rigide. It's a man's world. 

A.F. Vandevorst - Haider Ackermann 


Hakaan - Hussein Chalayan 


Limi Feu - Sonia Rykiel - Stella McCartney 


Black&white 

Look-urile all-black sunt depasite in rafinament de cele in care fusta sau gulerul alb contrasteaza cu negrul. 


Chanel - Hussein Chalayan - Miu Miu - Rick Owens 


It's all in the details 

Hamurile de piele si reverele de blana sunt elemente ce creeaza piese absolut unice. 


A.F. Vandevorst - Carven - Dries van Notten 


Cocoon 

Hainele iau forme stranii: maneci tubulare, fuste cu pliuri exagerate si trenciuri "egg shape". 


Elie Saab - Hussein Chalayan - Lanvin 


Limi Feu - Loewe - Stella McCartney - YSL 


Furrr

Hainele din blana revin in fiecare sezon de toamna/iarna, insa pe podiumurile de la PFW cele cu umeri mari, rotunzi, si miţoase sunt the next hit. 


Alexander McQueen - Ann Demeulemeester - Isabel Marant 


Loewe - Sonia Rykiel - YSL 


Golden touch 


Balmain - Dries van Noten - Jean-Paul Gaultier 


Stella McCartney - Vivienne Westwood 


Leather 

Acest material a acaparat din nou atentia designer-ilor. Loewe vine cu linii "curate", pe cand la Ann Demeulemeester si Haider Ackermann se observa o tendinta gotica, punk. 


Ann Demeulemeester - Haider Ackermann - Haider Ackermann


 Loewe

 

Loose fit 

Pantalonii lejeri, eventual cu un croi clasic, sunt cu siguranta una din tendintele principale pentru toamna/iarna 2011/2012. 


Chloe - Dries van Noten - Jean-Paul Gaultier 


Roland Mouret - Rue du Mail 


Do the mini 


Anne Valerie Hash - Balmain - Chanel 


Hakaan - Isabel Marant 


Lanvin - Miu Miu - Roland Mouret 


The vest 


Ann Demeulemeester - Balmain - Dries van Noten


Giambattista Valli - Haider Ackermann 



Isabel Marant - Limi Feu

Foto: style.com