Wednesday 29 December 2010

The long way








Foto: knightCat, leFashion image

Tuesday 28 December 2010

NFF Christmas presents

Pantofii "all season"

In ultimele 3-4 sezoane am observat tot mai multe modele de incaltaminte "de tranzitie". Te intrebi daca e ok sa le porti primavara sau, dimpotriva, iarna, cu ciorapi grosi. In acest moment, confundand strazile cu intinse mlastini, parca nu te tenteaza botinele decupate. 

Pentru designeri cred insa ca e tot mai greu sa se adapteze tuturor cumparatorilor de pe patru continente. Colectiile se lanseaza aproximativ in acelasi timp atat pentru japonezi, cat si pentru finlandezi si australieni. Nu voi face un raport climatologic, dar cum sa impaci diferentele altfel decat prin alternative "all season" care au un design din ce in ce mai elaborat? 

Alex Wang se afla printre premiantii acestei categorii, la fel si Finsk sau Acne. 


 A. Wang, s/s 2011  
 Finsk 

Foto: lefashion image, asos.com

Wednesday 22 December 2010

Was...

Milano

Monday 20 December 2010

January Jones for Versace

Imi plac mult pozele cu January Jones realizate pentru campania de primavara 2011 a liniei de accesorii Versace. Frivole, reci - cuvinte-cheie pentru un ad campaign la produse ce au preturi cu 3 zerouri. 



Foto: fashionologie 

Thursday 16 December 2010

Lansare Laura Hincu

Laura Hîncu lanseaza astazi, 16 decembrie, prima sa colectie cu "vedere spre public". Cine este Laura? Un tanar designer care face primul pas avand in minte un public destul de restrans in Romania, cel care apreciaza finisajele atent lucrate, nu il intereseaza brand-ul si e dispus sa dea o suma deloc neglijabila pe o rochie. 

Dar de ce rochii? Oare pentru ca Laura H. a fost asistenta lui Adrian Oianu? :)

Incepand din 16 si pana pe 23 decembrie, Laura Hincu va lasa sa descoperiti din sensibilitatea ei, pe care o transpune atat de bine in creatiile sale, gratie prezentarii celor opt piese desenate pana acum (cate una in fiecare zi), in cadrul cafenelei Otro,                                                  de pe bulevardul Decebal numarul 7. 



Saturday 11 December 2010

Neutral (pre)fall

Reed Krakoff
Zero+Maria Cornejo
Pringle Of Scotland
Herve Leger
Doo.Ri
Calvin Klein
Donna Karan

Donna Kara

E clar! Designerii nu renunta nicicum la bejuri, griuri sterse si kaki. Aproape toate colectiile pre-fall au inclus cateva piese in astfel de tonuri si nu e nimic surprinzator; pe de-o parte pentru ca primele randuri din cadrul prezentarilor de moda au fost "mai neutre decat Elvetia" si pe de alta, hainele de acest gen se impaca excelent, din punct de vedere cromatic, cu (aproape) tot ce ai in restul sifonierului.

Foto: harpersbazaar, style.com

Friday 10 December 2010

Calvin Klein pre-fall 2011

Francisco Costa nu se dezice de minimalism si anticipeaza o toamna "aproape monastica". Rochiile fara guler, care cad drept pe langa corp, coincid cu alegerile vestimentare ale unei "Blade runner girl".

Taieturile minimaliste din colectia pre-fall sunt facute parca pentru a-ti sculpta trasaturile fetei. Cu un par perfect drept si un ten impecabil, propunerile Calvin Klein intra in categoria "power dressing".






Foto: style.com

Thursday 9 December 2010

Chanel pre-fall 2011

E interesant faptul ca Lagerfeld a ales ca tema opulenta bizantina, in momentul in care zona euro este in picaj. Designer-ul isi indreapta atentia treptat catre alte piete mai ofertante (remember Paris-Shanghai 2010, Paris-Moscou 2009), unde termenul criza exista doar in dictionarul explicativ.

"Paris-Byzance" este expunerea unor piese luxoase: rochii brodate cu pietre pretioase si pene, nasturi-bijuterie, coliere masive sau bratari late din aur. Karl Lagerfeld propune un mixaj intre materiale grele, ce inspira opulenta - catifeaua, tweed-ul brodat, dar si tesaturi delicate- satinul si matasea.

Cizmele peste genunchi, sandalele plate si decupajele din zona umerilor dau un aer modern colectiei, iar croiala dreapta sau in forma literei "A" a fustelor si rochiilor inspira eleganta discreta.




Mai multe imagini gasesti aici.

Foto: style.com

Saturday 4 December 2010

Michael Kors pre-fall 2011

Emblematicul designer american a propus pentru colectia pre-fall 2011 o linie minimala, in alb, negru, albastru electric si rosu aprins. 

Tendinta masculina este evidentiata la nivelul mantourilor cu croiala dreapta, purtate cu pantaloni negri drepti sau capri. 

Delicatetea fustelor si rochiilor din şifon plisat este pusa in contrast cu hamul sau jacheta din piele. Rochiile negre, cu decolteu in forma de "U" sunt marcate in talie de curele in aceeasi (non)culoare, dar isi pastreaza nota masculina. 

Michael Kors s-a jucat cu blocurile de culoare, de unde a rezultat o colectie sport-masculine-chic, cu piese versatile. 

Daca din punct de vedere cromatic mi-a placut, pantofii sunt pur si simplu urati! (it's a matter of taste!)








Foto: style.com 

Thursday 2 December 2010

Save Escada!

Din momentul in care a fost preluata de Megha Mittal (nora magnatului Lakshmi Mittal - ArcelorMittal va spune ceva?), Escada a intrat in reconstructie. O prima strategie ar fi lansarea unor linii vestimentare accesibile din punct de vedere financiar - "affordable luxury" as they (all) call it.

Insa primul pas pe care il face casa de moda germana este apelul la un designer britanic - Jonathan Saunders, foarte atasat de geometrie si culoare. "I think it's a great fit as the line is about cool femininity, relaxed chic, modern shapes and colour", spune acesta despre colectia-capsula ce va fi integrata liniei Resort 2011.


Rezultatele vor putea fi vazute in iunie, in cadrul show-urilor de la Paris si Londra.

J. S. Resort 2010

Sursa: Vogue UK


Wednesday 1 December 2010

TuxedoConfessions.com POP-UP store


Concept store-ul TuxedoConfessions.com se muta pentru 2 zile din spatiul virtual in unul real, sub forma unui Pop-up store, pe 4 si 5 decembrie,         in clubul Embryo.

Designerii straini reprezentati in tara noastra exclusiv de TuxedoConfessions.com sunt: Camilla
Wellton, Linda Vasel, Tahir Sultan, Parkwolf Jewelen, I-BAG, Mitemite, Poketo si Starstyling.
Din Romania, sunt prezente creatiile semnate de: Izabella Petrut, Raluca Buzura, George Neagu, Fe[Male], Sergiu Chihaia, LANA, Renata Rakossy si Ramona Rusu.

In plus, Alina Ene va expune rochiile sale cu imprimeuri 3D Light, din colectia ‘Personal light’.

Special pentru acest eveniment vor fi reduceri de pret de pana la 50%.
Sper ca voi veti reusi sa ajungeti deoarece eu voi ingheta pe alte meleaguri.

Karl Lagerfeld for Pirelli calendar

King Karl a realizat fotografiile pentru urmatorul calendar Pirelli. 15 modele feminine si 5 masculine intruchipeaza, in cele 36 de ipostaze imaginate de Lagerfeld, zeitati grecesti si romane.

Creative director-ul Chanel s-a autointitulat Homer: "I did with my camera what he did with his pen.". Toate fotografiile sunt alb-negru, iar rasfoindu-le o putem regasi pe actrita Julianne Moore drept Hera sau pe Daria Werbowy incordand arcul zeitei Artemis.

Favorita mea este Elisa Sedanoui, intruchipand-o pe Flora, divinitate romana ce isi facea simtita prezenta odata cu venirea primaverii.



Sursa: WWD