Friday 26 November 2010

Fashion Cocktail @ Cafepedia


Cafepedia incepe luni, 29 noiembrie, o serie de evenimente dedicate designer-ilor romani, intitulata „Fashion Cocktail”.

Saptamana viitoare vei putea vedea si cumpara din colectiile Atelierului de creatie A Minuit Marie, Gabriela Dumitran, Coca Zaboloteanu si Modamania Design. 

In fiecare zi de luni, de la ora 18...

Wednesday 24 November 2010

Gala Avanpremiere 2010

Joia trecuta am semnat condica la Gala Avanpremiere. Stiu, a trecut aproape o saptamana, dar am o problema cu amicul intitulat "timp". Nu voi trece prin toate colectiile, ci voi reda un top 3 personal. Nu m-am hotarat cine sa ocupe prima pozitie, deci (pe respectivele) le prezint alfabetic. 

Locul 3 

Silvia Serban & Alexandru Nimurad – „By coincidence”



By coincidence or not, colectia gandita de cei doi mi-a amintit de cea a lui Kristopher Kane pentru Topshop: de la forma pana la culoare. Nu mi-a placut accesorizarea unora dintre look-urile propuse, si anume floarea imensa din tulle. Baticurile negre, insa, mi s-au parut cool! 

Locul 2 

Iris Serban - „Human Condition”




Prezentarea lui Iris Serban mi-a parut ca dezvolta povestea unui cocon care explodeaza in valuri de matase si tulle - expresii ale unei femei extrem de delicate, cu talia unei viespi. Detaliile metalice nu au facut decat sa sublinieze aceasta fragilitate data de drapaje si pliseuri. 

Locul 1

A&S Negulescu - „Wicked”





Recunosc ca pana acum nu am mai vazut creatiile celor doua surori, dar sunt impresionata de precizia cu care au lucrat rochiile din piele, fara a le face sa para rigide. Inchiderea asimetrica a unei rochii negre si breteaua sub forma unei cravate sunt detaliile "de notat". 

La dezamagirile serii as putea trece fara probleme prestatia Cristhelen B. Nu mi-a transmis absolut nimic, iar sandalele - un singur model (cu 1-2 interpretari) deloc convingator ori flatant din punct de vedere estetic. 

Foto: Alex Buruntia, Remus N Photography, PR &Facebook 

Thursday 18 November 2010

Russian girl IV






Miroslava Duma & Dasha - I love the two! 

russian girl III 

russian girl II

Foto: tfs 

Tuesday 16 November 2010

Who's TOMMY?





Tommy Hilfiger devine accesibil! Si aici nu ma refer doar la design-ul 100% american sport-ish, ci la niste preturi decente, care sa fie o incantare si pentru buzunarul unui public foarte tanar, in cautare de alternative fresh si budget-friendly.

Preturile incep de la 29$ pentru un pulover, pana la 69$ pentru o pereche de jeansi.

Sursa: style.com

Monday 15 November 2010

Marketplace by Asos


Retailer-ul online Asos se pregateste sa lanseze o platforma noua si foarte catchy. Marketplace este un loc unde designerii "incepatori" si colectionarii isi pot vinde produsele. Dar ca sa implice si cumparatorul in acest proces, ii acorda si rolul de reseller - oricine isi poate posta o poza cu pantalonii ori pantofii de care vrea "sa scape", cu scopul de a-i vinde, 10% din profit revenind site-ului. Clever! 


Sursa: telegraph.co.uk


Saturday 13 November 2010

Hello

colier Buy Hand 

T-shirt - vintage 

Friday 12 November 2010

Want to see the Avanpremiere?


Bucurestiul avea nevoie de un festival art&fashion. AVANPREMIERE - Fashion and Life-style Fest va prezenta publicului un amestec interesant de dialoguri intre arte, intre moda si lifestyle-ul sec XXI, spune Alin Galatescu, directorul acestui eveniment.

Primele zile ale Avanpremiere, 16 si 17 Noiembrie 2010, vor fi gazduite de The Ark. Gala va avea loc pe 18 noiembrie la Muzeul National de Arta Contemporana, de la orele 20, si va avea drept focus cele mai noi colectii pentru primavara – vara 2011, a 10 designeri romani.

Ce vom vedea? Expozitii de fotografie - de moda si life-style; arhitectura – Bienala de la Venetia 2010; instalatii; lansari de carte: ”Sa intelegem Moda” si workshop-uri despre: “Evolutia modei in sec XXI” si “Lifestyle-ul noului secol si internetul”.

Stiu ca vrei sa mergi, asa ca trimite-mi pe e-mail o tinuta pe care ai purta-o la eveniment, creata in Polyvore, si iti poti adjudeca una din cele doua invitatii care asteapta, discret, pe biroul meu, sa ajunga la tine.

Wednesday 10 November 2010

Nude







Foto: Dazeddigital, fashiongonerogue

Friday 5 November 2010

Need a key?



"I really like that people wear my work on their body it feels so much more immediate than a piece of art."

Husam El Odeh, designer de bijuterii - a avut colaborari cu Acne, Marios Scwab si Topman. 

Sursa: dazeddigital.com

Thursday 4 November 2010

Sudden crush

Kate Spade shoes 

Foto: Vogue UK 

Wednesday 3 November 2010

Neutral business





Must have something camel... 

Foto: stylesightings, jakandjil, copenhagen streetstyle

Monday 1 November 2010

Boho, the latest chic of Kate Moss for Topshop

Pe 25 octombrie, Kate Moss a lansat ultima sa colectie pentru Topshop. Colaborarea nu s-a incheiat brusc sau fara motive - dupa principiul "nimic nu se pierde, totul se transforma". 

A inceput Kate Moss sa plictiseasca? Este deja un nume supra-valorificat? Cifrele din vanzari arata ca ultimele evolutii din punct de vedere creativ nu au vandut atat de bine, dar aceasta situatie poate fi cauzata si de numarul mare de colectii la nivelul unui an - sase la inceput, apoi doua. 

Pana la urma, miss Moss este un icon care imprumuta din stilul sau, care isi pune amprenta asupra unor obiecte vestimentare, si nu un designer. Cat de mult poate evolua stilul personal astfel incat ea sa vina mereu cu ceva fresh si surprinzator? In plus, piesele ei functioneaza daca stapanesti cat de cat "arta" de a le suprapune si, desigur daca te prinde aerul boho chic. 

Kate a readus in prim-plan piese-cheie care au avut un succes impresionant in anii precedenti, precum rochia din paiete, cu spatele decupat, tricourile cropped si rochia cu imprimeu floral. In rest, am observat o evidenta inspiratie din anii '70, ce se identifica perfect cu stilul ei. Daca esti in cautare de rochii cu franjuri sau volane, fuste lungi si topuri romantice din voal, aceasta este o resursa buna.

Sir Philip Green, detinatorul brand-ului Topshop, a declarat ca nu va exista "un divort", ci o reasezare a strategiei: manechinul - designer part-time - va semna colectii-capsula compuse din 12-15 piese, de doua sau trei ori pe an. 




Sursa: Fashionologie, Vogue Uk