Tuesday 28 September 2010

Milan Fashion Week - spring 2011

Show-urile de la Milano aduc, by default, tinute mult mai feminine si glam decat toate celelalte destinatii fashion. Totusi, sezonul de primavara/vara 2011 se inscrie aproximativ in aceleasi tipare ca la New York - alb si negru, camel, bleu si cateva grafisme, mult mai "exersate" in cadrul London Fashion Week.

Deja imi este foarte limpede - rochia alba este piese pe care trebuie sa o ai, in multiple croiuri, vara viitoare. Designerii Domenico Dolce si Stefano Gabbana militeaza pentru cea din dantela. Atat de delicata!

Talia marcata si fusta clos sunt elemente inca prezente pe podium, la fel si piesele de costum, o continuitate a sezonului acesta, daca e sa ne reamintim colectiile toamna/iarna 2010 Louis Vuitton si Jil Sander.

Bottega Veneta
Dolce&Gabbana
Salvatore Ferragamo
DSquared2


Moschino a desenat forme geometrice simple, puse in evidenta prin culori tari, Etro a optat pentru forme abstracte, iar Prada a ales dungile ce se regasesc si la nivelul accesoriilor.

Moschino Cheap&Chic
Etro
Prada

Fendi

Jil Sander a lasat costumul pe umeras si a creat o rochii-cocon sau cu volum exagerat. Vazand cele cinci fuste lungi cu care a inceput prezentarea, am decretat - aceasta va fi, alaturi de rochia alba, un must have in 2011!

Jil Sander

Foto: fashionologie, style.com

Favourite Milan look

Francesco Scognamiglio, spring/summer 2011 

Foto: fashionologie 

Monday 27 September 2010

Tu creezi sau donezi in toamna asta?


Creaza sau doneaza pentru cei care conteaza. Eveniment caritabil organizat de RFB.ro, sustinut de Orange concept store și 121.ro. RFB.ro te invita la Orange concept store, sambata, 2 octombrie 2010, intre orele 11 si 18, la o petrecere creativa organizata in scop caritabil.

La acest eveniment sunt chemati toti cei care doresc sa intinda o mana de ajutor intr-un mod inedit: cei prezenti vor putea crea sau achizitiona accesorii cu tema "toamna", in schimul unei sume modice si in scop caritabil. Fondurile stranse vor fi donate fundatiei COPII de CRISTAL pentru infiintarea unui centru de zi pentru copii cu nevoi speciale.

“Acest eveniment este continuarea editiei de Craciun si a celei de Paste. Un act firesc si o simpla initiativa voluntara. In fiecare editie alegem o cauza sugerata de membrii RFB”, Roxana Radu – fondator RFB.ro. 


Toate accesoriile si ustensilele necesare pentru petrecerea creativa sunt donate de catre membrii RFB. George Neagu, Diana Bobar, Josephine, Agata Secelean si Biba Bijoux sunt doar cativa dintre designerii care vor dona accesorii special create pentru aceasta editie.

 

Asadar, sambata, 2 octombrie 2010, hai pe calea Victoriei, nr.41, la Orange concept store, intre orele 11 si 18, fie sa iti pui in valoare talentul creativ in scop caritabil, fie sa ajuti o cauza nobila, cumparand accesorii si piese vestimentare.


Wednesday 22 September 2010

London is for prints!

London Fashion Week incepe sa se contureze drept scena predilecta a designer-ilor indragostiti de imprimeurile grafice: Giles, Christopher Kane, Mary Katrantzou si Matthew Williamson, just to name a few. 

Daca influentele anilor 1970 si-au pus amprenta asupra NY fashion week, la Londra, timpul s-a dat inapoi, spre perioadele 1940-1950. Fusta a fost piesa in jurul careia s-au invartit toate colectiile: plisata, ampla, cu talie marcata sau trei sferturi. 

 J. Saunders  
 Erdem  
 Marios Schwab  
 Acne 

Culorile neon au fost adoptate de Jaeger London, Jonathan Saunders si Marios Schwab.

 Jaeger London 


Pantalonii din piele au dominat colectia Burberry Prorsum ce a avut un sex appeal incontestabil si datorita rochiilor mini, peste care Christopher Bailey a suprapus geci de piele in stil biker

 Burberry Prorsum

Colectia preferata a fost cea semnata Paul Smith. Designer-ul a reusit sa transorme tinuta masculina intr-o arma a feminitatii, extrem de puternica, astfel incat te intrebi ce iti trebuie mai mult decat o camasa (cu un numar mai mare) si o pereche de pantaloni skinny (sau conici) pentru a conduce lumea (din umbra)!? 


Foto: elle.com, style.com 


New York goes white! (II)

New York fashion week a stralucit datorita exploziei de culori saptezeciste si a minimalismului specific anilor '90. Pantalonii drepti, cu talie inalta si fusta 3/4 sunt, cu siguranta, doua din piesele de rezistenta ale verii urmatoare. 

Michael Kors  

 Marc Jacobs  
 Marc by MJ 
 Jill Stuart  
 Jason Wu  
 Thakoon  
 Rodarte  
 Temperley 

Monday 20 September 2010

New York goes white!

Saptamana modei de la NY a inceput inainte sa ma fi intors din vacanta. Odata cu vizionarea colectiilor primavara/vara 2011 m-a lovit (dureros) realitatea – vara asta chiar s-a incheiat. Ce am facut sa merit asta!? Vino inapoi, promit sa port mai multe rochii decat salvari inflorati! Probabil ca doar cateva zile la mare m-ar mai indupleca.

Avand un folder plin cu fotografii din prezentarile ce au avut loc saptamana trecuta, pot sa descriu New York fashion week in cateva culori: alb, bleu si negru. In urma colajului meu o sa-mi dati dreptate. Bejurile nu au disparut, culorile neutre nu ies inca din tendinte, dar albul este noul crem, dupa cum scria Nicole Phelps pe style.com.

Philip Lim si Proenza Schouler au estompat din alura sport si au dat hainelor o turnura mai casual, dar foarte chic. In schimb, Alexander Wang nu s-a dezis de pantalonii cu siret in talie, rochiile XL si puloverele ce cad lejer, pe un umar. 

 3.1 Philip Lim 
 Proenza Schouler 

 Alexander Wang

Altuzarra a ales asimetriile, rochiile cu taietura geometrica, insertiile din piele de piton si accentele galbene in partea superioara. Francisco Costa si-a jucat „cartea” minimalista foarte bine pentru colectia Calvin Klein: rochii lungi si costume din doua piese albe, plus o rochie ¾ neagra, cu decolteu adanc, in „V”, pe care deja o vad purtata de Mary-Kate Olsen. 

 CK  
 CK  
 Altuzarra 

Doo.Ri a propus un look lejer, foarte accesibil, cu tinute in alb, bejuri si albastru deschis. Halston a avut ca focus rochia: in varianta ei minimalista, drapata sau innodata deasupra bustului - povesti diferite, cliente nehotarate. 

 Doo.Ri  
 Halston 

DKNY este una din colectiile care mi-au placut cel mai mult si asta pentru ca ma identific in multe din tinute. Pantalonii conici, camasa alba, esarfa cu bordura neagra si pantofii rosii sunt niste basic-uri care mi-au mers la suflet! 

 DKNY  
 DKNY 
Imprimeurile grafice hipnotizante, culorile proaspete, numai bune pentru o dimineata de primavara sau nuantele electrice, au fost marile plusuri ale colectiei Diane von Furstenberg.  


 DVF  
 DVF  

Carolina Herrera a fost inspirata de elemente asiatice: cordoanele din talie, aplicatiile florale si palariile imense din pai, purtate de coreeni, au definit o eleganta impecabila. 


 Carolina Herrera 


To be continued

Foto: elle.com 

Wednesday 15 September 2010

We love Kate!











Kate Lanphear - Style Director, US Elle

Foto: TFS

Monday 13 September 2010

SUITable

Am lipsit o saptamana. Desi as fi vrut, prietenii nu prea m-au lasat sa ma apropii de laptop in vacanta. Deci am scutire stampilata! Sa va spun si ce am vazut (de interes pentru NFF): barbati la costum, absolut adorabili, in opozitie cu partenerele lor insipide. In Elvetia mai precis. Nu am probe pentru ca nu-mi place sa abordez lumea pe strada (si nici un aparat foto precum ar trebui), dar The Sartorialist sais it better!