Tuesday 31 August 2010

Molecule F party


In cadrul unui eveniment tres fashion, Molecule F lanseaza colectiile de toamna/iarna 2010/11 ale designer-ilor romani din propriul portofoliu. Andreea Badala, Andra Clitan, Cristian Samfira, Fe[male], Silvia Serban, Lady Magpie, Maria Filipescu, Iris Serban si Diana Nita sunt pe lista de shopping. 

Si daca am pomenit de cumparaturi, Molecule ne ademeneste cu reduceri de pret semnificative la colectiile de vara, sambata, pe 4 septembrie, shop&lounge party care se va intinde de la ora 12 dupa-masa, pana seara. All friends invited! 


Molecule F - Strada Margaritarelor, 7 


Intimacy









Nu vreau sa transform blogul intr-o suprafata alb-negru, insa vazand un pictorial ce insinueaza sublim intimitatea si androginitatea, nu pot sa nu-l impartasesc.

Vogue Spain, septembrie 2010 

Model: Karolina Kurkova

Foto: TFS

Thursday 26 August 2010

Back to black?






Vremea inca neaga cu inversunare revenirea la negru. La fel si eu. Pentru mine, pana acum, daca nu ar fi existat aceasta non-culoare, hainele puteau sa nu se inventeze. Black geek I'd say! Mi s-a parut foarte originala replica unui fashion blogger care, intrebat despre stilul persoanelor pe care le admira, a raspuns ca ii apreciaza pe cei care poarta negru mai bine decat el.

Ceea ce l-a inlocuit in mintea mea este imprimeul si o parte din vina o poarta, fara dubiu, Dries van Notten. Matthew Williamson "lucreaza cu el" si Etro si Anna Sui si Malandrino, dar nimic sa ma faca sa port salvari din matase, la fel ca si colectiile designer-ului pus sub acuzare mai sus. 

Un alt aprig concurent al negrului este bejul reinventat de Phoebe Philo. Primele randuri ale prezentarilor de moda nu au mai aratat precum niste corbi asteptand prada, ci s-au transformat intr-o tabla de sah, in negru si crem. "From Paris to New York, from Kate Moss to Blake Lively (who seem to be as attached to their fawn-colored coats as Grace Kelly and Katharine Hepburn were to theirs), camel is dans l’air this fall." (Christopher Petkanas, NY Times) - ceea ce prevad si pentru toamna asta, un mix misterioso-sublim, intre rochia lunga, neagra, si dantelele ce nu se indeparteaza defel de culoarea pielii. 

Din ofensiva "no more black" nu face parte insa Emanuelle Alt; ei cine ii fura pantalonii skinny negri din dulap?


Foto: fashiongonerogue

Sunday 22 August 2010

Cand iti dai seama ca ai devenit un workaholic...


Ca orice alt viciu, munca este si ea foarte parsiva. Nu stiu cati dintre voi lucreaza de placere sau nu se plang dimineata ca trebuie sa mearga la birou, sa alerge prin oras, sa adune cifre si facturi etc, insa pentru aceia care dorm seara pe o perna pe care scrie "cariera", am un gand: "Voi sunteti predispusi la a va transforma in workaholici!". 

Cand realizezi ca ai devenit unul?

- atunci cand incepi sa numeri cate job-uri si proiecte ai

- atunci cand te simti extrem de ciudat deoarece nu poti lucra in weekend de acasa din cauza unui server ce doarme 

- cand te eliberezi de stres fiindca acel server s-a trezit la viata duminica dupa-masa 

- atunci cand cunostinte dragi si inteligente iti propun proiecte noi si tu, nu doar ca nu le refuzi, dar deja te vezi lucrand la ele 

- cand Bookmark-urile devin istorie 

- atunci cand te uiti in acelasi timp pe vreo 2 site-uri, probezi mostra de parfum din Vogue-ul luat in martie (!) si iti imaginezi unde va fi urmatorul shooting (prea personal, stiu)

- cand vezi cat de putin ai reusit sa scrii pe blog luna asta

- cand cele 45 de grade Celsius de afara sunt cea mai neinsemnata problema a ta 

- cand te uiti zambind la profilul tau de LinkedIn 

Fara indoiala ca las lista deschisa, insa cu o scurta remarca: nu uita sa te bucuri de ce ai si de ceea ce poti oferi, altfel, ai pierdut noptile degeaba! 

Darla


Her name is Darla; I call her "darling"!

Tu cu ce fel de geanta de tii la brat toamna asta?

Chloe bag, €1,295, on net-a-porter.com

Saturday 21 August 2010

Vintage inspiration

Cum sa nu-ti placa de ea? Cum sa nu vrei sa-ti cumperi urgent o pereche de "T-bars" verzi si cea mai simpla bluza albastra? 

Foto: fashionising 

Wednesday 18 August 2010

To print or not to print

Am observat mania printurilor digitale care s-a manifestat dupa lansarea colectiei primavara/vara 2010 Alexander McQueen. Si tinerii designeri romani au incercat formula - Alina Ene, Lana Dumitru. Eu le-as spune sa arunce un ochi in gradina designer-ului de origine greaca, Mary Katranzou, care creeaza cu ajutorul imprimeurilor siluete sculpturale, cu croiuri impecabile, si rochii-bijuterie.

Un interviu dat de ea, cu privire la aceasta amprenta personala:

Walk me through the process of print development.

The great thing with digital prints is that every designer can be quite individual; it’s a medium to do something entirely yours. Most of my collections are quite thematic—perfume bottles, blown glass, et cetera—so I do heavy research on that theme. I do a collage of my own elements. With the perfume bottles, there were great refractions of glass, and then I designed the print and engineered them on the body. For the blown glass, we took pictures of the glass and translated them into prints. For the latest collection, I used portraiture and paintings—Fragonard, Madame de Pompadour, a string of pearls from a painting—and it was really heavily researched. Most of my prints have been quite flattering, I think, the way they’re engineered around the body. I try to sculpt the body with the print.

You, Peter Pilotto, and Erdem have really put digital prints on the map in London. Why do you think customers have responded so well?
It allows you to have a very individual aesthetic. It’s not just about tailoring—you’re putting your own signature on the pieces, and it distinguishes one designer from the other.

Sursa: dailyfrontrow.com

Tuesday 17 August 2010

Black&white is the new black&white









Foto: fashionising, iconology 

Friday 13 August 2010

You fit in my agenda!

Foto: fashionologie

Tuesday 10 August 2010

Un pictorial, doua pictoriale...









Uitandu-ma peste diverse pictoriale, mi-am pus intrebarea: "De unde diferenta atat de notabila dintre revistele de moda romanesti si cele straine?". Aceasta diferenta nu consta in branduri, haine sau pantofi, ci in imaginatie. Un material precum cel de mai sus este extrem de elaborat si iti spune o poveste, are un feeling foarte puternic.
Vreau sa cred ca noua ne lipseste doar suportul financiar pentru a dezvolta un astfel de concept.

Foto: trendland

Monday 9 August 2010

Home

De obicei, iubesc vara! Nu e niciun sezon mai libertin ca asta. Insa acum, dupa ce canicula mi-a dat peste cap somnul, astept pe silentios sa se racoreasca putin vremea, ca sa beau un ceai aromat, acasa, la Brasov. Fotografia de mai jos are si ea meritul ei. 

Dolce & Gabbana, fall/winter 2010/11

Foto: style.com 

Sunday 8 August 2010

Marion








Marion Cotillard for Interview by Mikael Jansson

Foto: Iconology 

Tuesday 3 August 2010

Password: lace dress





Ali Stephens, Flair Magazine, August 2010