Friday 16 October 2009

Cat power


Kate Moss@Paris Fashion Week

Foto: fashionising

It's black, it's white ...

Editia pariziana a revistei Vogue a fost acuzata de rasism. Lara Stone a capatat o nuanta ciocolatie pentru editorialul lunii octombrie. In unele poze ea este pictata astfel incat pare un model "de culoare".

Site-ul Jazebel s-a inflamat la vederea acestor fotografii spunand ca ceea ce a facut Carine este jignitor fata de populatia neagra. Grupul francez anti-rasism, "SOS Racisme", a conchis ca atitudinea redactorului-sef este lipsita de tact.


Eu cred ca o controversa inteligent plasata inseamna vanzari mai mari. Totusi, madame Roitfeld a negat o astfel de conotatie cu privire la shooting-ul pentru Vogue.

Privind editorialul in ansamblu, eu il vad ca pe un joc al versatilitatii, al rolurilor pe care femeia contemporana si le asuma. Poti fi black or white - you're still sexy&fashionable.




Foto: stylefrizz

Sunday 11 October 2009

D’où vient la fashion week

Toata agitatia din jurul saptamanilor modei m-a facut sa ma intreb cand, cum si de ce?  De ce fashion week ? Vine si raspunsul – primul eveniment de acest gen a fost organizat la New York in 1943, de catre Eleanor Lamber, PR in industria fashion.

Scopul ei era de a distrage atentia de la moda franceza, in contextul in care conflictele armate ii impiedicau pe buyer-ii si editorii americani sa vina in Europa. "Press Week" a reprezentat un real succes, astfel ca moda made in  USA si-a luat elanul de care avea nevoie.

Acest eveniment organizat bianual se tinea alternativ la hotelurile Pierre si Plaza. Din 1993, el a fost mutat in Bryant Park, unde sunt intinse corturi imense albe pentru a gazdui toate show-urile designer-ilor americani. In acel an, intreaga serie de spectacole a costat 1.5 milioane $. 

Din 2010, NY Fashion Week se va tine in Damrosch Park in Lincoln Center. 

Sursa: slate.com, fashionindie, wiki

Monday 5 October 2009

No longer Margiela, Martin Margiela


Actionarul majoritar al Maison Martin Margiela, Renzo Rosso, a anuntat ca Martin nu se va mai ocupa de design-ul veneratelor opere vestimentare ale casei. Se anunta o echipa noua de creatie sau poate Haider Ackermann. In orice caz, Rosso, de asemenea fondatorul si detinatorul brand-ului Diesel, se pronunta pentru o directie futurista. 

Sursa: Vogue.co.uk

Saturday 3 October 2009

New face for Nina Ricci

Dupa atat de dezbatuta plecare a lui Olivier Theyskens de la Nina Ricci, review-urile jurnalistilor de moda cu privire la colectia primavara/vara 2010 intra in categoria  "charming", dupa cum Hilary Alexander, Fashion Director - The Daily Telegraph, o descria. 

O abordare romantica, linii fluide, culori neutre, jocuri de transparente..."Imi plac hainele purtabile" declara Peter Copping, noul designer al casei Nina Ricci.

 

Foto: fashionologie.com