Monday 31 August 2009

Sunday 30 August 2009

Kate Moss - basmul continua

Kate Moss lanseaza cea de-a unsprezecea colectie pentru brand-ul Topshop. "Filmul" alb-negru 
imaginat pentru promovarea liniei toamna/iarna dezvaluie o femeie rebela, rock chick, pentru care dresul sfasiat este semnul neglijentei studiate, cu un efect super-sexy. 

Colectia este deja accesibila online si va fi prezenta in magazine incepand cu 31 august. Nu ca 
am putea alerga maine de dimineata sa probam rochia aurie din jacard, insa avand un drum la  Londra, in Gibraltar (!) sau, din martie, si in New York, o vizita la Topshop trebuie trecuta in agenda. 

Colectiile-capsula semnate de actrite ori bloggeri pentru mass-retaileri sunt din ce in ce mai vizibile. Acest fapt sugereaza nevoia unui background, a unei povesti care sa insoteasca propunerile vestimentare, dar si un numar considerabil de fani ce sa doarma in fata magazinului inainte de lansare, doar-doar vor prinde din zbor ultima jacheta cu paiete...

In aceeasi idee, desi varsta pana la care un topmodel putea "sa activeze" era de 24-25 de ani, acest lucru s-a schimbat in ultima perioada, cand pentru campaniile publicitare au fost selectate 
foste manechine din anii '90, vezi Naomi Campbell & Linda Evangelista pentru Dsquared², din primavara 2009. 

Kate, in varsta de 35 de ani, nu pare nici ea sa se ascunda in apartamentul sau, indopandu-se cu ciocolata in timp ce priveste show-urile pentru care a defilat in tinerete. Dimpotriva, continua sa pozeze pe copertele internationale. Doar pentru editiile de septembrie, ea a aparut in British Vogue, Russian Vogue, V Magazine si W Magazine...iar publicului ii plac basmele,nu? 




 

Colectia toamna/iarna Kate Moss for Topshop 

Foto: TFS 

Wednesday 26 August 2009

Unchain my shoe


Niciodata sa nu te intrebi cat de departe poate merge imaginatia unui designer de pantofi... 

Tove Jansson si Per Emanuelsson au castigat competitia Shoemania design 2009 datorita acestor "arme albe".

In for the kill?

Foto: blogs.fashionweekdaily.com

Monday 24 August 2009

Henrik Vibskov

Henrik Vibskov a absolvit Central St. Martin’s in 2001. De atunci a realizat 14 colectii, a caror prezentare a si regizat-o sub diferite concepte ca "The Land of the Black Carrots" sau ”The Fantabulous Bicycle Music Factory”. 

Din 2003 este singurul designer de origine scandinava care poate avea propriul show in cadrul Paris Men’s Fashion Week. Ultimele sale zece colectii includ si o linie pentru segmentul feminin, realizata in colaborare cu Maja Brix, absolvent al aceluiasi colegiu. 

De la lansarea pe piata modei, Henrik a castigat premii ca Beck’s Student Future Prize 2000, Danish Design Council Award (2007) si Brand of the Year DANSK Magazine Fashion Awards (2008).

Desi nu este un adept al promovarii prin intermediul vedetelor, M.I.A., Kanye West, Björk si Franz Ferdinand se numara printre fanii sai. 

Pe langa pasiunea pentru moda si arta, Vibskov este bateristul formatiei Trentemøller. Asta da polivalenţă...

Cea mai recenta colectie HV imi pare a desena viata unui clovn: amuzanta, dar pe alocuri dramatica. Formele geometrice, culorile, volumele - toate trimit la vestimentatia specifica unui asemenea personaj. 

Sursa: henrikvibskov.com

Black bootie

That's what I call an angry boot! 

Marc Jacobs suede ankle boots

Foto: net-a-porter.com

Sunday 23 August 2009

The breakup

Se aude ca J.P.Gaultier ii paraseste pe cei de la Hèrmes. Ultima sa colectie pentru compania franceza va fi prezentata in luna octombrie, in cadrul Paris Fashion Week.

Dupa demisia din 2003 de la Maison Martin Margiela, J.P. a preluat postul de creative director la Hermès, casa ce in iunie 1999 a investit 23milioane $ in colectia eponima a designer-ului, pentru 35% din actiuni. 

In iulie, compania anunta o crestere de 12% a vanzarilor pentru ultimele trei luni, consolidandu-si astfel pozitia in topul celor mai profitabile brand-uri luxury. 

Ramane de vazut pe cine va curta Hermès in continuare...

Update: Reprezentantii Hermès neaga zvonurile, insa putina vâlvă nu strica.

Sursa: fashionweekdaily.com

Friday 21 August 2009

Urban Mobility

When design and technology meet... 

Puma a lansat de curand colectia Urban Mobility sub semnatura lui Hussein Chalayan. Dupa colaborarea cu Alexander McQueen, ce a avut ca inspiratie anatomia, aceasta pare a fi bazata pe functionalitate si design inovator.

Pantaloni cu buzunare detasabile, piese outerwear ce pot fi purtate ca jacheta sau rochie si fermoare ce transforma un pantalon slim intr-unul evazat - asa vede Chalayan o colectie urbana, ce va aparea in magazinele Puma incepand cu luna februarie, 2010. 

Sursa: freshnessmag.com

Thursday 20 August 2009

Paul&Joe








 




Paul&Joe f/w 2009 

Foto: fashionising.com

Wednesday 19 August 2009

It's my party and I dress like I want to

A liiiiittle outrageous party didn't harm anyone, right!?

 


 

 


Wildfox fall 2009 lookbook 

Foto: fashionising.com

Tuesday 18 August 2009

Cheap Cheap Monday


 


Cheap Monday fall 2009 lookbook 

Foto: fashionising.com